Informatie

Het 250 jaar oude huis, heeft een mooie besloten bloementuin en biedt voor de liefhebber veel uitbreidingsmogelijkheden. Authentieke stenen muren en unieke oude houten balken geven het huis een bijzondere atmosfeer. In de kamers liggen tegelvloeren. Alles is gelijkvloers, maar er zijn ook mogelijkheden om de zolder te gebruiken.

De indeling van het huis:

Je komt binnen in een grote woonkamer met keuken (35 m2). In de woonkamer staat een authentieke schouw. Hierachter zit een kamer die nu als tweede woonkamer wordt gebruikt maar een prima slaapkamer kan worden (24 m2). Dan is er een slaapkamer (18 m2) met daaraan een kleine (verouderde) badkamer. Vanuit die slaapkamer kom je in de grote schuur, waarin de nieuwe badkamer  (met douche/wc/wastafel) is gebouwd en mogelijkheid is voor wasmachine en bouwen van 2e woonkamer, atelier of werkplaats. Er zijn mogelijkheden om hier ook een tweede keuken te plaatsen. Aan het eind van het huis zit de mooie slaapkamer (19 m2). Er zit ook een ongebruikte verdieping op het huis. Genoeg mogelijkheden dus!

In alle kamers zijn elektrische kacheltjes aanwezig, die een winters verblijf mogelijk maken. De antieke kasten, tafels, stoelen en bedden zijn bij de prijs inbegrepen, evenals de basis keuken uitrusting. Voor alle ramen zitten mooie houten luiken. Van al onze gasten horen we: het is bijzonder goed slapen hier!

Het dorpje Eparon maakt deel uit van de gemeente La Foret de Tessé. Daar is een gemeentehuis en een mooi pittoresk kerkje. In het buurdorpje Montjean is een warme bakker en een eenvoudig, doch prima restaurant. Iets verder, in Sauzé-Vaussais, is een grote supermarkt en een grote apotheek. De wegen zijn smal en bochtig, er is weinig verkeer (behalve landbouwmachines en tractors).Vanuit het dorp kun je heerlijke wandelingen maken, er zijn ook een aantal fietsroutes. In de omgeving zijn regelmatig rommelmarkten (Brocantes en bric-a-bracs). Het huisje ligt in de Charente, het gebied  van de beroemde cognac en bordeaux. Het landschap kenmerkt zich door beboste heuvels met zonnebloem-, koren- en maisvelden.

De dichtsbijzijnde stad, Ruffec, heeft een station waar de TGV uit Parijs en Bordeaux stopt. Er is daar tevens een ziekenhuis; een oude markthal met uitstekende verse produkten met o.a. verse vis en groenten (op woe en za) en diverse winkels en cafe’s. Er is daar ook een unieke plek (Rejaillant) om te zwemmen, vissen of kanoeen in de Charente.

Het is de ideale plek om tot rust te komen.

Geef een antwoord